وزیر صنعت، تجارت و انرژی منطقه آستراخان روسیه با بیان اینکه روابط تجاری خارجی روسیه با کشورهای حاشیه خزر فراهم است، تصریح کرد که این منطقه دارای گردش تجاری خارجی پایدار با جمهوری اسلامی ایران است.

ایلیا ولینسکی وزیر صنعت، تجارت و انرژی منطقه آستراخان در نشست نمایندگان ترکمنستان، ازبکستان، قرقیزستان و روسیه در آستراخان خاطرنشان کرد : این منطقه دارای گردش تجاری خارجی پایدار با جمهوری اسلامی ایران است.

وی گفت که مجموع گردش کالای بنادر آستاراخان و علیا با منطقه خزر در سال گذشته با حدود ۳ میلیون تن بوده که در مقایسه با سال ۲۰۲۱میلادی ۱۵ درصد بیشتر است.

به گفته وی، جابجایی کانتینر در این بندر نسبت به سال ۲۰۲۱ بیش از دو برابر شده است.

ایلیا ولینسکی گفت: به همکاران خارجی خود پیشنهاد می کنیم از زیرساخت های منطقه آستراخان برای حمل و نقل کالا به کشورهای جنوب شرق و آسیای مرکزی و برگشت در مسیر ترانس خزر استفاده کنند.

بندر ایرانی سالیانکا در بین ۱۵ بندر واقع در منطقه اقتصادی آستراخان روسیه بیشترین فعالیت و تردد حمل بار را به خود اختصاص داده است بطوری که از آن به عنوان قطب راهبردی تجارت دریایی بین ایران و روسیه نام برده می شود.

در این نشست دورنمای ایجاد یک کریدور چندوجهی بین المللی مورد بحث و بررسی قرار گرفت. به گزارش رسانه های روسی کریدور حمل‌ونقل چندوجهی از قرقیزستان آغاز می‌شود و از سرزمین‌های ازبکستان، ترکمنستان عبور می‌کند و سپس از طریق بندر بین‌المللی ترکمن باشی به روسیه می‌رسد.

در این دیدار طرفین در خصوص ایجاد حمل و نقل منظم بار در دریای خزر بحث و تبادل نظر کردند. طرفین همچنین خاطرنشان کردند که حمل و نقل محموله از طریق دریا تأثیر مثبتی بر توسعه اقتصادی همه کشورهای شرکت کننده در این پروژه خواهد داشت.

«سیدقلی بای سیداف» تمایل ترکمنستان را برای همکاری و به ویژه ارائه نرخ های ترجیحی در بندر بین المللی ترکمن باشی و مشارکت کارخانه های کشتی سازی ترکمنستان در افزایش حجم بار در مسیر آستاراخان-ترکمن باشی ابراز کرد.

سال گذشته ترکمنستان و منطقه آستراخان روسیه برای ساخت مرکز لجستیک ترکمنستان در بندر علیا توافق کردند. در حال حاضر طرحی برای ساخت بندر در حال توسعه است.

بالا