مشکلات بازارچه مرزی در اینچه برون پیگیری و حل شود
رییس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس گفت: مشکلات بازارچه مرزی در اینچه برون که می‌تواند بستر خوبی برای تبادل کالا بین دو کشور ایران و کشورهای همسایه به ویژه ترکمنستان باشد، باید حل شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت؛ جلسه جمع بندی سفر اعضای کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی با حضور رییس و اعضای این کمیسیون، استاندار گلستان و مدیران کل دستگاه‌های اجرایی استان در فرمانداری ویژه شهرستان گنبدکاووس برگزار شد.

محمدصالح جوکار رییس امور داخلی کشور و شوراهای مجلس در این جلسه گفت: در حوزه حکمرانی، استان متشکل از شهرستان‌ها بوده و هریک از شهرستان‌ها به عنوان اجزای استان، اگر به صورت عادلانه در کنار هم قرار نگرفته و توزیع عادلانه منابع را نداشته باشند، قطعا استان نیز مسیر پیشرفت را طی نخواهد کرد.

وی تصریح کرد: هریک از شهرستان‌ها با توجه به زیست‌بوم، جغرافیا، اقلیم، نیازمند آمایش سرزمینی هستند و شهرستان گنبدکاووس از این حیث مستثنی نیست.

این نماینده مجلس در دوره دوازدهم ادامه داد: متاسفانه برخی از موضوعات و مسائلی که در این دو روز مطرح شد به دلیل مشکلات بین دستگاه‌های اجرایی بر زمین مانده و مشکلات بین دستگاهی چند اداره مانع از رفع این موضوعات شده است.

جوکار اضافه کرد: استاندار به عنوان مسئول حاکمیتی در استان، این اختیار را دارد که مشکلات داخلی استان را حل کرده و به آن بپردازد.

رییس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس با اشاره به ظرفیت خوب تالاب‌های استان گلستان به ویژه سه تالاب نوار مرزی گنبدکاووس گفت: این تالاب‌ها ظرفیت بسیار خوبی در جذب گردشگر دارند و متاسفانه در این سال‌ها به آن توجه نشده است، نیاز است از ظرفیت بخش خصوصی برای احیا و جذب گردشگر و همچنین تولید ثروت در استان و شهرستان‌ها استفاده کرد.

وی بیان کرد: تا زمانی که مدیران در تار عنکبوتی سازمانی با افکار غلط مدیریتی و شخصی خود غوطه‌ور هستند، هرگز استان و منطقه پیشرفت و توسعه پیدا نمی‌کند.

این نماینده مردم در مجلس دوازدهم بیان کرد: راه‌و شهرسازی اراضی را احتکار نکند و برای طرح نهضت ملی مسکن در اختیار واجدین شرایط قرار دهد، در حوزه اجرای مسکن ملی، باید منابع طبیعی و بنیاد مسکن و راه و شهرسازی تعامل و همکاری خوبی داشته باشند و جزیره‌ای عمل نکنند.

وی افزود: متاسفانه طرح‌های هادی مطالبه و تهیه می‌شود اما اجرای آن بعد از سال‌ها تعویق یا اجرایی نمی‌شود و یا اگر اجرا شود مدت زمان آن پایان یافته است، در حوزه تهیه طرح‌های هادی، باید مطالعات ۵۰ ساله تدوین شود تا مشکلی پیش نیاید.

جوکار هم‌افزایی در گلستان را مهم‌ترین عامل رفع مشکلات برشمرد و گفت: تا زمانی که مدیران کل اجرایی، مدیران شهرستانی و دیگر مسئولان به هم‌افزایی و همدلی نرسند، قطعا گلستان توسعه و پیشرفت نخواهد کرد.

رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس بیان کرد: وجود طوایف و اقوام مختلف در کنار بزرگان و شیوخ ان‌ها می‌تواند ظرفیت مهمی در تامین و پایدار امنیت منطقه باشد.

وی با اشاره به وقوع سیل سال ۱۳۹۸ در گلستان ابراز کرد: متاسفانه بعد از وقوع سیل، دستگاه‌های اجرایی مرتبط به وظایف خود عمل نمی‌کند و وجود رودخانه‌ها در حوالی شهرها و روستاها تهدید جدی برای وقوع دوباره حوادث و خسارت‌های جبران‌ناپذیر آن خواهد شد.

جوکارادامه داد: چرا بعد از سیل ۱۳۹۸،آب منطقه‌ای هیچ اقدامی برای لایروبی رودخانه‌ها انجام نداده است و بستر رودخانه‌ها، محلی برای رشد نیزارها شده است؟

وی اظهار کرد: در منطقه مرزی گنبدکاووس، ظرفیت‌های خوبی وجود دارد و مشکلات بازارچه مرزی این منطقه که می‌تواند بستر خوبی برای تبادل کالا بین دو کشور ایران و کشورهای همسایه به ویژه ترکمنستان باشد، حل شود.

رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس با تاکید بر اینکه به دنبال راه‌اندازی مدیریت جامع شهری در شهرها هستیم، افزود: شهرها نیاز به یک فرمانده و مدیر واحد دارند تا دستگاه‌های خدمات‌رسان به صورت یکپارچه خدمات خود را ارائه دهند.

وی گفت: ساماندهی اتباع خارجی در دستور کار است و مشکلی که در این ساماندهی وجود دارد این است که، برخی از اتباع خارجی بیش از ۴۰ سال در ایران زندگی می‌کنند و سه نسل از آن‌ها در ایران متولد شدند و به دنبال حل این موضوع هستیم.

رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی بیان کرد: برخی از این افراد نیز به دلیل عدم کارت شناسایی،هویتی برای شناسایی و ساماندهی آن‌ها وجود ندارد.

وی با اشاره به ظرفیت خوب پایگاه امداد و نجات جاده‌ای در مرز اینچه‌برون اضافه کرد: با توجه به موقعیت جغرافیایی شرق گلستان و نوار مرزی گنبدکاووس، این پایگاه نیازمند راه‌اندازی پد بالگرد برای ارائه خدمات مطلوب به شرق گلستان دارد و امید داریم استاندار گلستان در اولین فرصت این ظرفیت را ایجاد کند.

رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس ادامه داد: جمعیت هلال احمر قول داده زمین،تاسیسات و ساختمان انبار وآمبولانس این مجموعه را تامین کند.

جوکار بیان کرد: با توجه به ایجاد امنیت پایدار نیاز است با کمک نیکوکاران و تامین زمین، دوپاسگاه و کلانتری در نوار و شهرهای مرزی گنبدکاووس احداث شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار گلستان با مهم دانستن توسعه مبادلات تجاری و تراتزیت با کشورهای آسیای میانه از طریق خط زمینی و راه آهن در شکوفایی اقتصادی استان گفت: ساخت خط ریلی اینچه برون- گنبدکاووس – آزادشهر- شاهرود در تحقق این هدف موثر است.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایرنا، سید محمد دهنوی روز پنجشنبه در جلسه بررسی مسائل و مشکلات مناطق مرزی گنبدکاووس با حضور رئیس و اعضای کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی در ایستگاه راه آهن اینچه برون گفت: با احداث این خط ریلی ظرفیت ترانزیت و حمل بار به هفت تا ۱۰ میلیون تن در سال افزایش خواهد یافت.

دهنوی بابیان اینکه هم اکنون از خط ریلی اینچه برون – ترکمنستان – قزاقستان سالانه ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار تن بار جابجا و ترانزیت می شود، اضافه کرد: برای رسیدن به ظرفیت هفت تا ۱۰ میلیون تن ترانزیت بار در سال باید خط ریلی اینچه برون- شاهرود ساخته شود.

به گفته وی، ترکمنستان سالانه سه میلیون تن بار دارد که یک میلیون و ۵۰ هزار تن آن از خط زمینی و ریلی اینچه برون جابجا می شود.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار گلستان همچنین بازسازی جاده ۲۳۵ کیلومتری اینچه برون تا بالکان آباد ترکمنستان را مطالبه کامیون داران دانست و گفت: تردد کامیونی از اینچه برون به روزانه ۱۶۰ کامیون افزایش یافته است.

دهنوی افزود: رفع موانع تردد مسافری، تجارت چمدانی، راه اندازی سرکنسولگری ترکمنستان در گرگان از دیگر خواسته های مرزنشینان و بازرگانان گلستان است.

وی ادامه داد: در دو سفر مقامات ایران و ترکمنستان تفاهم نامه هایی برای رفع این موانع امضا شد که باید پیگیر اجرای آن باشیم.

دهنوی، تصویت منطقه آزاد تجاری – صنعتی اینچه برون و انتخاب هیات مدیره آن را گامی مهم در توسعه و رونق این منطقه دانست و گفت: ۱۲ هزار هکتار زمین برای این منطقه مشخص شده که عملیات ایجاد زیرساخت های آن در حال انجام است.

فرماندار گنبدکاووس هم در این جلسه گفت: باوجود اینکه این شهرستان مرزی ظرفیت های خوبی در بخش های مختلف دارد اما به سبب کم توجهی ها در سنوات گذشته شاهد عقب ماندگی های زیرساختی هستیم.

مهدی دهرویه افزود: برای جبران عقب ماندگی زیرساختی گنبدکاووس نیاز به نگاه و اعتبارات ویژه در سطح ملی داریم.

نماینده مردم گنبدکاووس در مجلس شورای اسلامی هم در این نشست گفت: گلستان جزو چهار استان محروم است و گنبدکاووس هم در بین ۱۴ شهرستان این استان در بسیاری از شاخص ها محروم مانده است.

عبدالحکیم آق ارکاکلی افزود: عدم توزیع عادلانه امکانات و اعتبارات ملی و توزیع قطره چکانی اعتبارات استانی مهمترین دلیل عقب ماندگی زیرساخت ها در گنبدکاووس است.

وی ادامه داد: جبران عقب ماندگی گنبدکاووس به عزم جدی مدیران ملی و استانی شهرستان نیاز دارد.

آق ارکاکلی به ظرفیت همسایگی و قرابت فرهنگی ایران با کشور ترکمنستان هم اشاره کرد و گفت: از این ظرفیت به خوبی استفاده نشده است.

وی تصریح کرد: اینچه برون می تواند سکوی صادرات و ترانزیت کالا به کشورهای آسیای میانه باشد که لازمه آن توجه بیشتر به این منطقه و ایجاد زیرساخت های مورد نیاز است.

در این جلسه همچنین شهرداران اینچه برون و کرند هم به بیان مسائل و مشکلات خود پرداخته و خواستار حمایت ویژه سازمان شهرداری ها و دهیاری ها از خود شدند.

 

مجمع عمومی عادی فوق العاده اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکمنستان برگزار شد

به گزارش روابط عمومی اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکمنستان، مجمع عمومی عادی فوق العاده این اتاق مشترک در محل اتاق بازرگانی ایران با دستور کار استماع بررسی گزارش عملکرد هیئت مدیره در سال ۱۴۰۲، استماع بررسی گزارش خزانه‌دار و صورت‌های مالی ترازنامه سال مالی منتهی به ۱۴۰۲، تصویب بودجه ۱۴۰۳، انتخاب بازرس اصلی و علی البدل، تعیین حق عضویت و ورودی ۱۴۰۳ و انتخاب روزنامه کثیرالانتشار جهت درج آگهی‌های اتاق مشترک برگزار شد.

🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹

🔰با ما در ارتباط باشید:

 

🆔اینستاگرام:

instagram.com/irtkcc/

 

🆔 تلگرام:

https://t.me/IRTKCC

 

🆔ایمیل:

https://info@irtkcc.com/

 

🆔وب سایت:

https://www.irtkcc.com/

 

🆔تلفن:

۰۹۲۰۹۵۰۲۷۹۸

ترکیب هیات رئیسه گروه‌ دوستی پارلمانی ترکمنستان در مجلس دوازدهم، مشخص شد.
در جریان انتخابات هیات رئیسه گروه‌ دوستی پارلمانی ترکمنستان در مجلس دوازدهم ، عبدالجلال ایری ، نماینده مردم کردکوی ، ترکمن ، بندرگز و گمیشان و سخنگوی کمیسیون عمران مجلس به عنوان رئیس این گروه دوستی پارلمانی انتخاب شد.

بالا