در حاشیه سفر رئیس اتاق مشترک ایران و ترکمنستان به شانزدهمین سالگرد تاسیس اتحادیه کارآفرینان و صنعتگران کشور ترکمنستان رمضان بهرامی با نوکر قلی آتاقی اوف رئیس اتحادیه تاجران و صنعتکاران جمهوری ترکمنستان دیدار و گفتگو داشت.
در این ملاقات ها طرفین ضمن تاکید بر افزایش تعامل میان اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکمنستان و اتحادیه کارآفرینان و صنعت گران ترکمنستان، توسعه تجارت بین دو کشور را خواستار شدند.
رمضان بهرامی رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکمنستان در این دیدار به مواردی از قبیل رفع مشکل ویزای تجار و بازرگانان برای حضور در این کشور تاکید کرد و گفت: نمی توان از افزایش مراودات ودوستی صحبت کرد اما در بخش صدور ویزا بازرگانان با مشکل مواجه باشند.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه اتاق مشترک ۳۰۰ نفرعضو دارد رفع مشکل برای صدور ویزای این تعداد تجار دشوار نخواهد بود از طرفی نظر به جایگاهی که حضرتعالی دارید به عنوان نماینده بخش خصوصی درخواست داریم پیگیر تسهیل صدور ویزا برای اعضای اتاق مشترک باشید.
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکمنستان خواستار ایجاد دفاتر تجاری در دو کشور شد و گفت: چنانچه قوانین تجاری ترکمنستان اجازه دهد پیگیر آن هستیم تا دفاتر تجاری به عنوان سرای تجاری ترکمنستان در هر استانی که بازرگانان ترکمنستانی مایل هستند دایر شده و در اختیار آنها قرار گیرد و همچنین متعاقبا این خواسته را ما هم از کشور ترکمنستان داریم.
در ادامه این نشست نوکر قلی آتاقی اوف رئیس اتحادیه تاجران و صنعتکاران جمهوری ترکمنستان ضمن ابراز خرسندی از حضور رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکمنستان در شانزدهمین سالگرد تاسیس اتحادیه کارآفرینان، گفت: ایران ظرفیت بسیار بالایی برای توسعه روابط اقتصادی دارد اما منوط به اینکه نگاه ویژه ای به کیفیت کالاهای صادراتی به ترکمنستان شود.
وی نسبت به استفاده از ظرفیت بخش خصوصی کشور ایران برای انجام پروژه های عمرانی در این کشور استقبال کرد و افزود: به محض اعلام آمادگی تجار و بازرگانان ایرانی، ما علاقمند به واگذاری پروژه های پیمانکاری به شرکت های ایرانی هستیم.
او اتحادیه صنعتگران و کارآفرینان را ظرفیت بسیار مناسب برای تجارت با ایران دانست و گفت: این اتحادیه با ۲۹ هزار نفر عضو و صادرات به ۵۰ کشور دنیا، ۷۱ درصد اقتصاد کشور ترکمنستان را بر عهده دارد.
به گفته وی، تنها درصد از درآمدهای شرکت های کوچک و متوسط و هشت درصد درآمد شرکت های بزرگ در قالب مالیات به دولت پرداخت می شود و تولیدکنندگان محصولات کشاورزی هم از معافیت مالیاتی برخوردار هستند.
وی از «آرقاداغ» نخستین شهر تمام هوشمند در ترکمنستان به عنوان یکی از پروژه های اتحادیه صنعتگران و کارآفرینان یاد کرد و گفت: این پروژه با هدف ساخت شهری هوشمند و دوستدار محیط زیست واقع در ۳۰ کیلومتری جنوب عشق آباد، پایتخت کشور ترکمنستان در سال ۲۰۱۹ آغاز شد.
رئیس اتحادیه تاجران و صنعتکاران جمهوری ترکمنستان ادامه داد: در فاز اول «آرقاداغ» ۳۲۳ واحد و فاز دوم ۱۳۰ واحد ساخته می شود که تاکنون دو میلیارد ۲۰۰ میلیون دلار برای این پروژه هزینه شده است.
وی در حوزه سرمایه گذاری اتحادیه کارآفرینان گفت: زمین های کشاورزی در کشور ترکمنستان به صورت ۹۹ ساله اجاره داده می دهد و در بخش صنعت و ایجاد واحد تولیدی هم اجاره به صورت ۳۹ ساله است.
او با بیان اینکه ارتباط ازاتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکمنستان با اتحادیه کارآفرینان تاکنون به صورت جدی برقرار نشده، افزود: تجار و بازرگانان و دو طرف کشور دچار مشکلاتی هستند که آن را پیگیری خواهیم کرد.