نائب رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکمنستان عدم پذیرش کشتی های ایرانی در بندر ترکمن باشی را از چالش های بازرگانان ایرانی دانست و گفت: این یکی از چالش های بزرگ بازرگانانی است که از مسیر دریا با ترکمنستان تجارت دارند.
به گزارش روابط عمومی اتاق مشترک ایران و ترکمنستان بهمن ایری با بیان اینکه ترکمنستان از دیرباز جزو شرکای تجاری ایران بود، اظهار کرد: متاسفانه تجار و دولتی های ما از این ظرفیت غافل شدند و فرصت برای رقبای تجاری فراهم شد.
نائب رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکمنستان ادامه داد: همانظطور که می دانید اقتصاد ترکمنستان کاملا دولتی است و شرکت های خصوص امکان تصمیم گیری به صورت مستقل را ندارند که این خودش چالش بزرگی است.
وی اضافه کرد: وقتی در تجارت، نهاد دولتی تصمیم گیرنده باشد بالطبع مشکلات خاص خودش ایجاد می شود به عنوان مثال دولت ترکمنستان برخی مواقع به یکباره محدودیت ورود کامیون در گمرکات مرز اینچه برون یا لطف آباد ایجاد می کند که این مشلات عدیده ای را برای کالاهای فاسد شدنی به وجود می آورد.
این فعال حوزه اقتصادی با بیان اینکه قوانین خلق الساعه در این کشور یکشبه صادر می شود و تجارت را با مشکل مواجه می کند، افزود: بازرگانان ایرانی بزرگرین مشکل تجاری که با کشور ترکمنستان دارند عدم صدور روداید برای تجار است که این تردد برای تجار سخت کرده است.
وی ضمن یادآوری این نکته که مطالبات برخی از تجار و بازرگانان ایرانی مانده، افزود: حتی بعضی از پروژه ها با این سیاست نیمه کاره راکد مانده و یا اینکه به واسطه عدم صدور روادید امکان جذب پروژه های جدیدی وجود ندارد.
ایری ضمن اعلام این مطلب که یکی دیگر از چالش های تجارایرانی عدم ارتباطات بانکی است، اضافه کرد: البته این خاص ترکمنستان نیست و ایران باسایر کشورها به خاطر تحریم هایی که از جانب بعضی از ابرقدرت ها ایجاد شده امکان ارتباطات بانکی را محدود کرده و این باعث شده تا انتقالات پولی با هزینه های سرسام آوری انجام شود.
وی عدم پذیرش کشتی های ایرانی در بندر ترکمن باشی را از چالش های دیگر بازرگانان ایرانی دانست و گفت: عدم پذیرش کشتی های ایرانی مسیر تردد تجارت دریایی ما را با ترکمنستان فوق العاده سخت کرده است؛ این یکی از چالش های بزرگ بازرگانانی است که از مسیر دریا با ترکمنستان تجارت دارند.
نائب رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکمنستان به ایجاد واحدهای سورتینگ در گلستان تاکید کرد و گفت: یک سری از رقبای ما که از ترکیه محصولات مرکبات را می آورند می توان با بسته بندی خوب و ایجاد سورتیگ، کیفیت بسته بندی محصولات را بالا ببرده و به این ترتیب نفوذمان را در حوزه محصولات کشوری در بازار ترکمستان افزایش دهیم.
وی با بیان اینکه گلستان استانی است که بیشترین محصولات تولیدی آن مرکبات است، افزود: با توجه به محدودیت ها در تولید مرکبات در کشورهای آسیای میانه به ویژه ترکمنستان، ما فرصت های خیلی خوبی داریم و می توانیم ظرفیت های خودمان را افزایش دهیم.